Ha ilyen szépen széttárt szárnyakkal halt meg, érdemes lenne tartósítanod. Két módon teheted meg: vagy valamivel lecsíped a húsos testét a tora mögött, vagy óvatosan berakod sókeverékbe, elég, ha a húsos részét fedi. A sókeverékbe kell 1 rész konyhasó, 1 rész szódabikarbóna, 2 rész trisó. Ez hasonló ahhoz, amit az egyiptomiak használtak múmiákhoz, nem ugyanaz, de minden háztartásban fellelhetõ anyagokból utánozza le és nálam jól bevált. Egyszerûen kiszárad tõle a nedves rész, nem tud megrohadni, aztán a lepkét 1-2 hét után már fel tudod rakni akár képként valamilyen lapra ragasztva is. Ritka véletlen, hogy így pusztult el szegény, a macerás része a preparálásnak a szárnyakkal van, hogy holtában is szétnyitva mutassa a jószág. Ezt Neked megspórolta a pillangó.