Meteorológiai műszerek otthon
Műszer csatlakoztatása a MetNet-re
MetNet WS feltöltő: LINK MetNet WD feltöltő: LINK
MetNet cumulus feltöltő: LINK
Figyelem! Akinek Netatmo és Ruuvitag műszere van, az mostantól felkapcsolhatja a MetNet-re is!
Műszereim LINK
Csatlakoznál a légszennyezettség mérő állomáshoz? Olvasd el cikkünket
Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Írj nekünk a legszennyezettseg(kukac)metnet(pont)hu címre.
Köszi, én is megpróbálom a grafikonokat elõállítani.
Más, de szakmai:
Páramérõ kalibrálására csináltam kísérleteket. Magnézim-kloridot és Kálium-kloridot vettem. Beleraktam pohárba, öntöttem hozzá egy kis vizet, beraktam a mûszerrel együtt egy zacskóba és az egészet egy hûtõládába, hogy egyenletes hõmérsékleten legyen. 24 óra után be is állt egyenletesre a páratartalom. MgCl:38% (33 helyett), KCl 74% (85 helyett). Mivel csak étkezési minõséget vettem a sókból (500 Ft/kg) a kalibrációra igazán nem használható (módszert teszteltem csak), de ha venne az ember labor minõséget (kb 6000 Ft/kg és csak kilós kiszerelésben van), akkor használható módszer lenne.
Másik de használható módszer 100 %-os RH-hoz. Szintén hûtõláda az egyenletes hõmérséklet kedvéért. Egy tálkára desztillált vizet öntöttem, fölé 1 cm-re egy kicsi ventilátort raktam, ami nem túl erõsen, de fújta a levegõt a vízre. Mûszer be a hûtõdobozba, és kb 24h alatt beállt a 100%-os páratartalom. A hûtõboboz gyengébben szigetelt részén már kicsapódott a pára. A mûszerem általam valós körülmények között soha nem látott 97%-ra állt be, egyébkény 96%-ot is extra ritkán mutat.
Mindkettõt szobahõmérsékleten csináltam.
Bocs a hosszért. Ha valakit a részletek érdekelnek írjon, szívesen megosztom a további adatokat még.
Más, de szakmai:
Páramérõ kalibrálására csináltam kísérleteket. Magnézim-kloridot és Kálium-kloridot vettem. Beleraktam pohárba, öntöttem hozzá egy kis vizet, beraktam a mûszerrel együtt egy zacskóba és az egészet egy hûtõládába, hogy egyenletes hõmérsékleten legyen. 24 óra után be is állt egyenletesre a páratartalom. MgCl:38% (33 helyett), KCl 74% (85 helyett). Mivel csak étkezési minõséget vettem a sókból (500 Ft/kg) a kalibrációra igazán nem használható (módszert teszteltem csak), de ha venne az ember labor minõséget (kb 6000 Ft/kg és csak kilós kiszerelésben van), akkor használható módszer lenne.
Másik de használható módszer 100 %-os RH-hoz. Szintén hûtõláda az egyenletes hõmérséklet kedvéért. Egy tálkára desztillált vizet öntöttem, fölé 1 cm-re egy kicsi ventilátort raktam, ami nem túl erõsen, de fújta a levegõt a vízre. Mûszer be a hûtõdobozba, és kb 24h alatt beállt a 100%-os páratartalom. A hûtõboboz gyengébben szigetelt részén már kicsapódott a pára. A mûszerem általam valós körülmények között soha nem látott 97%-ra állt be, egyébkény 96%-ot is extra ritkán mutat.
Mindkettõt szobahõmérsékleten csináltam.
Bocs a hosszért. Ha valakit a részletek érdekelnek írjon, szívesen megosztom a további adatokat még.