Köszi, én is megpróbálom a grafikonokat elõállítani.

Más, de szakmai:

Páramérõ kalibrálására csináltam kísérleteket. Magnézim-kloridot és Kálium-kloridot vettem. Beleraktam pohárba, öntöttem hozzá egy kis vizet, beraktam a mûszerrel együtt egy zacskóba és az egészet egy hûtõládába, hogy egyenletes hõmérsékleten legyen. 24 óra után be is állt egyenletesre a páratartalom. MgCl:38% (33 helyett), KCl 74% (85 helyett). Mivel csak étkezési minõséget vettem a sókból (500 Ft/kg) a kalibrációra igazán nem használható (módszert teszteltem csak), de ha venne az ember labor minõséget (kb 6000 Ft/kg és csak kilós kiszerelésben van), akkor használható módszer lenne.

Másik de használható módszer 100 %-os RH-hoz. Szintén hûtõláda az egyenletes hõmérséklet kedvéért. Egy tálkára desztillált vizet öntöttem, fölé 1 cm-re egy kicsi ventilátort raktam, ami nem túl erõsen, de fújta a levegõt a vízre. Mûszer be a hûtõdobozba, és kb 24h alatt beállt a 100%-os páratartalom. A hûtõboboz gyengébben szigetelt részén már kicsapódott a pára. A mûszerem általam valós körülmények között soha nem látott 97%-ra állt be, egyébkény 96%-ot is extra ritkán mutat.

Mindkettõt szobahõmérsékleten csináltam.

Bocs a hosszért. Ha valakit a részletek érdekelnek írjon, szívesen megosztom a további adatokat még.