Bioszféra
Nem egy emelkedett kép, amolyan kísérletféle.
Négy napja hever a kertben ez a paradicsomcikk, egyik kölköm dobta a kutyának (
). Sajnálom hogy nincs mellette kontrolldarab. Ez egy áruházban vett paradicsom darabja. A zöldségesnél vett friss pari, bármennyire finom és egészséges, mihamar foltosodik, és elég hamar meg is rohad még a tárlóban, hûtõben is, az áruházi szinte soha. Ennek alapvetõen "tökíze" volt, némileg édes. Ez még a napon, esõtõl sem rohad, csak lassan dehidratálódik, "összeszottyad", a "szokásos" rovarok (legyek, hangyák miegyebek) elkerülik. Vajon mi az oka? Antioxidánsok, C vitamin netán "agyon van kezelve"? Áruházi paprika, hagyma, stb. eláll, de amit a "kis" zöldségesnél veszek frissen, az hamar megromlik, ezek épek maradnak
A "kisbolti" zöldségeknek "zöldségíze" van, ezeknek valami fura semleges, a paprika íze semmire, ez pedig tényleg tökre emlékeztet. A fokhagyma ugyanígy, a magyar foltosodik, megszárad vagy meglágyul, az áruházi szinte bármeddig fokhagyma marad, bár az ize alig emlékeztet fokhagymára
A hagyma szintén.
Négy napja hever a kertben ez a paradicsomcikk, egyik kölköm dobta a kutyának (


