Bioszféra
Köszi a további képeket, és Nolinak a leírást.
Noli: szerintem ennek a tüneménynek a létrejötte inkább az adott növény állagán, és az õt közvetlenül övezõ légtérnek a hõmérsékletétõl, és nem utolsósorban a véletlentõl függhet. Nem gondolom, hogy bizonyos családokra, nemzetségekre korlátozódik, bár nyilván vannak sérülékenyebb, könnyebben felrepedezõ sejtfalú, a ásványi anyagokat gyorsabban áramoltató, gazdagabb kapilláris-ellátottságú növények, amelyekbõl könnyebben képzõdik.
Aki elõször lencsevégre kapja itthon a hajjéget, jépántlikát (nekem egy csapnivalóan rossz ízû tömény cukorból álló balkáni édesség jut eszembe róla..), az..nagyon ügyes!
Noli: szerintem ennek a tüneménynek a létrejötte inkább az adott növény állagán, és az õt közvetlenül övezõ légtérnek a hõmérsékletétõl, és nem utolsósorban a véletlentõl függhet. Nem gondolom, hogy bizonyos családokra, nemzetségekre korlátozódik, bár nyilván vannak sérülékenyebb, könnyebben felrepedezõ sejtfalú, a ásványi anyagokat gyorsabban áramoltató, gazdagabb kapilláris-ellátottságú növények, amelyekbõl könnyebben képzõdik.
Aki elõször lencsevégre kapja itthon a hajjéget, jépántlikát (nekem egy csapnivalóan rossz ízû tömény cukorból álló balkáni édesség jut eszembe róla..), az..nagyon ügyes!
