Valahol mintha olvastam volna hogy az "A" vércsoportot nem kedvelik annyira. Lehet hogy jó rovarûzõ (inkább "asszonyûzõnek" ismeremem) a fokhagyma, én "csak" eszem. Reggelim többnyire tonhal, túró-tejföl, sajt, kefír, mellé hagyma-fokhagyma. Ha megkívánom (nemigen ehetek zsírosat) töpörtyût hagymával, kenyérszalonnát-kolozsvári szalonnát-paprikás szalonnát fokhagymával és persze friss kenyérrel (ha akad paradicsom-paprika azt is vele). A tonhalat sajttal-fokhagymával-kefírrel, kenyér nélkül nevet Sajt-kefír-fokhagyma "csak nasi" nevet A tejfölös-fokhagymás (kis pirospaprikával meghintve) ubisalátát istenítem. A görög ételeket is a fokhagyma, hagyma miatt kedvelem. Sült csirke, bármilyen sült hús mellé gerezdenként harapom, ilyenkor néha nem is elég egy fej, kifejezetten jólesik, mintha igényelné a szervezetem. Büdös, de a pipafüst még büdösebb lehelletemben. Az ókorban komolyan hitték hogy a fokhagyma "erõt ad". A római legionárusok fejadagja napi egy koszorú volt, Egyiptomban rabszolgalázadás is volt, mert lecsökkentették fokhagyma-fejadagjukat. Egyszer majonézes kukorica mellé is ettem, no attól megéreztem hogy van epém. Fokhagyma "Number One, Forever" nevet Bocs, ez lehet hogy inkább Társalgó téma volt?