Noli nem vitatom, eddig galamboknál volt tudomásom errõl (bár sok városban kenyérrel etetett galamb látszólag megússza, de sokan vannak fene tudja melyik éli túl).
Kenyereimhez magyar 45 g-os kockaélesztõt használok. Kilós kenyérhez eleinte recept szerint 25 g-ot adtam de a tészta rendre "túlkelt" kidagadt a formából és lefolyt, odaégett az oldalán, ezért már jó ideje a 45 g cca. 1/3-át kb. 15 g-ot teszek 65 dkg liszthez (2,5 dl ml vízben) ehhez három csipet sót, öntök hozzá teáskanálnyi citromsavat (állítólag ez is segít a kelésben) és izesítõnek egy kisebb diónyi sertészsírdarabkát. Nagyon finom, tisztességesen megkelt, zsírban sült lángos illatú kenyér keletkezik a 3,5 órás sütõprogramon és mint írtam sokáig eláll, megszikkad, de nem szárad keményre és nem penészedik.
A morzsákat illetõen eddig nem vettem észre hogy ártott volna eddig a rigónak melyrõl felismerni vélem hogy ugyanaz járogat vissza morzsát lesni szegyenlos