Én a kilencvenes években 3 évig tenyésztettem nyulat.
A lakásban tartás nem egészséges egyik félnek sem (nyúl és ember), apró szõrszálak, (ami mindig hullik a szõrzetbõl) élõsködõk, vizeletszag (ammónia), stb. miatt, de átmenetileg azért 1-2 napig, vagy amíg meg nem unja valaki a szagát lehet. Mindenesetre én ajánlom, hogy minimum egy teraszon, vagy szellõs fészerben, garázsban tartsuk, széna, nyúltáp, valamint víz kínálásával úgy, hogy mindegyiket elérje kedve szerint. Erre a legjobb egy faláda, vagy vasketrec - szalmával, vagy valamilyen alomanyaggal kibélelve - ahol biztosítani kell az ürülék és vizelet eltávozását, mivel a nyúl nagyon kényes és hamar megbetegedõ állat, aki egyébként ügyel a szõre tisztaságára.
A szabadban tartani a legjobb, akár egész éven át, csak tetõ legyen felette, mivel a nedvességet sem tûri.
Nekem akkor voltak a legszívósabbak a nyulaim, amíg nem építettem nekik házat, csak az eresz alatt voltak egy ketrecsorban.
Remélem segíthettem...
Húsvétra már szép nagy lesz, és akkor már akár meg is lehet nyamm, nyamm, mivel nagyon egészséges és finom a húsa. ;-)