Erre saját példám is van, elég csak megkóstolni azt a kivit, ami itt az udvaromban termett, múlt õsszel több mint 300 db-ot szedtem le a 3-4 éves növényemrõl, isteni finom.
A bolti kivi ahhoz képest nudli.
Elkezdtem október végefelé enni, és a tél végén fogyott el. Itt volt ez a vírusos idõszak, hideg, havas, fagyos tél, és egyszer sem voltam még csak náthás sem.
És gyakorlatilag semmibe nem került, elültettem 3-4 éve, azóta 2 fillért nem fordítottam rá.
Persze, hallani olyan "tanokat", ami szerint a kivi Magyarországon elfagy, tönkremegy, kiszárad, és sikerrel nem termeszthetõ, a példák nem ezt bizonyítják.
A környéken minden évben roskadásig tele minden kivi, csak sajna nagyon lassan sikerül elterjeszteni az emberek között.
Óriási reklámmunkát végzünk, ennyi munka után minden 3. családnál kellene lennie már, ennek ellenére lassan fogadják be az emberek, bár a kezdeti lelkesedés nagyon nagy.
Csak sajna gyakran nem követik a tanácsainkat.
Több évnek kell még eltelnie, hogy több udvarban legyen kivi, és az emberek a bolti gyengébb minõségû olasz kivi helyett saját maguknak megtermelt biokivit fogyasszanak.