Bioszféra
De jó, hogy van még, aki eszi így a bodzát, akácot!
A bodza nálunk épp csak elkezdett nyílni, de annyira teli van fekete levéltetvekkel, hogy nem sokat lehetne menteni róla... Én akkor szoktam kisütni így, amikor még nincs 100%-ban kinyílva a virága, hanem a kipattanás elõtt egy leheletnyivel állnak a bimbócskái. Így legalább a virágában nincsenek "férgek".
Amúgy meg a bodza a legfinomabb teaízesítõ, ha a leszedett virágát szárazon, selyempapírra terítve megszárogatod, évekig el lehet tenni, s bármikor készíthetsz belõle olyan teát, ami a bodza összes zamatát tartalmazza, ha télen a sima reggeli citromos teád vizébe forralsz bele 1-2 szárított virágot, a kész tea olyan lesz, mintha bodzaszörpöt innál. De mentateával, citromfû teával is csodálatos! Nincs az a gyerek, akit ezzel ne lehetne levenni a lábáról! Ráadásnak a bodza édes íze miatt alig kell bele cukor, így egészségesebb is.
A bodza nálunk épp csak elkezdett nyílni, de annyira teli van fekete levéltetvekkel, hogy nem sokat lehetne menteni róla... Én akkor szoktam kisütni így, amikor még nincs 100%-ban kinyílva a virága, hanem a kipattanás elõtt egy leheletnyivel állnak a bimbócskái. Így legalább a virágában nincsenek "férgek".
Amúgy meg a bodza a legfinomabb teaízesítõ, ha a leszedett virágát szárazon, selyempapírra terítve megszárogatod, évekig el lehet tenni, s bármikor készíthetsz belõle olyan teát, ami a bodza összes zamatát tartalmazza, ha télen a sima reggeli citromos teád vizébe forralsz bele 1-2 szárított virágot, a kész tea olyan lesz, mintha bodzaszörpöt innál. De mentateával, citromfû teával is csodálatos! Nincs az a gyerek, akit ezzel ne lehetne levenni a lábáról! Ráadásnak a bodza édes íze miatt alig kell bele cukor, így egészségesebb is.