Bioszféra
Azt írja a régi könyv, hogy a teavaj és a fõzõvaj közül az egyik édes tejszínbõl, a másik savanyú tejszínbõl, azaz tejfölbõl készül.
Édes tejszín köpülése: nyáron 8-10, télen 12-15 fokon,
Savanyú tejszín köpülése: nyáron 12-15, télen 16-18 fokon a legjobb.
A másik régi könyv még azt is leírja, hogy milyen fölözési eljárások és szerkentyûk vannak.
Nagyapám ezekbõl a könyvekbõl okította az úgynevezett ismétlõsöket, akik nem bukottak voltak, hanem a kötelezõ 6. elemi után nem tanultak tovább, viszont iskolaidõben hetente vagy két alkalommal be kellett menniük efféle hasznos ismereteket tanulniuk
Édes tejszín köpülése: nyáron 8-10, télen 12-15 fokon,
Savanyú tejszín köpülése: nyáron 12-15, télen 16-18 fokon a legjobb.
A másik régi könyv még azt is leírja, hogy milyen fölözési eljárások és szerkentyûk vannak.
Nagyapám ezekbõl a könyvekbõl okította az úgynevezett ismétlõsöket, akik nem bukottak voltak, hanem a kötelezõ 6. elemi után nem tanultak tovább, viszont iskolaidõben hetente vagy két alkalommal be kellett menniük efféle hasznos ismereteket tanulniuk
