Bioszféra
Szép estét Mindenkinek!
Egy dolgot szeretnék még megtudni (itt vannak szép számmal szakemberek is) az ajkai tározóval kapcsolatban.
Miért volt fontos, hogy magában a tározóba ilyen nagyon erõs lúg legyen? Miért nem lehetett annak erõsségét már a tározóban magában savval semlegesíteni vagy legalább gyengíteni a ph-ját? Ezt a magas ph szintet a technológia miatt kellett tartani vagy egyszerûen csak nem akartak savra/semlegesítõ szerre pénzt költeni? Számomra az is furcsa, hogy nyitott levegõn, szabad ég alatt ilyen erõs lúgot lehet/szabad tárolni.
Abba bármi, bármikor beleeshet (ember, állat, madár) stb... és sajnos ezek szerint ki is ömölhet.
Szerk:
Magam is gyárban dolgozom, ezért tudom, hogy az erõs lúgokat zárt edényben, elzárva, óvatosan kell kezelni. Az ilyen technológiával épült tározó esetében viszont teljesen nyitott lúg tárolásról van szó.
Egy dolgot szeretnék még megtudni (itt vannak szép számmal szakemberek is) az ajkai tározóval kapcsolatban.
Miért volt fontos, hogy magában a tározóba ilyen nagyon erõs lúg legyen? Miért nem lehetett annak erõsségét már a tározóban magában savval semlegesíteni vagy legalább gyengíteni a ph-ját? Ezt a magas ph szintet a technológia miatt kellett tartani vagy egyszerûen csak nem akartak savra/semlegesítõ szerre pénzt költeni? Számomra az is furcsa, hogy nyitott levegõn, szabad ég alatt ilyen erõs lúgot lehet/szabad tárolni.
Abba bármi, bármikor beleeshet (ember, állat, madár) stb... és sajnos ezek szerint ki is ömölhet.

Szerk:
Magam is gyárban dolgozom, ezért tudom, hogy az erõs lúgokat zárt edényben, elzárva, óvatosan kell kezelni. Az ilyen technológiával épült tározó esetében viszont teljesen nyitott lúg tárolásról van szó.