Szép estét Mindenkinek!
Egy dolgot szeretnék még megtudni (itt vannak szép számmal szakemberek is) az ajkai tározóval kapcsolatban.
Miért volt fontos, hogy magában a tározóba ilyen nagyon erõs lúg legyen? Miért nem lehetett annak erõsségét már a tározóban magában savval semlegesíteni vagy legalább gyengíteni a ph-ját? Ezt a magas ph szintet a technológia miatt kellett tartani vagy egyszerûen csak nem akartak savra/semlegesítõ szerre pénzt költeni? Számomra az is furcsa, hogy nyitott levegõn, szabad ég alatt ilyen erõs lúgot lehet/szabad tárolni.
Abba bármi, bármikor beleeshet (ember, állat, madár) stb... és sajnos ezek szerint ki is ömölhet. szomoru
Szerk:
Magam is gyárban dolgozom, ezért tudom, hogy az erõs lúgokat zárt edényben, elzárva, óvatosan kell kezelni. Az ilyen technológiával épült tározó esetében viszont teljesen nyitott lúg tárolásról van szó.