Nekem meg az jutott eszembe, hogy ahol megpróbálták termeszteni a magyar narancsot Tihany-Sajkodban, ott még a fügébõl sem lett semmi, szóval nem biztos, hogy a sikeres magyar narancsprogram nem csak azért bukott meg, mert nem megfelelõ a klíma, hanem mert ne megfelelõ kezekben volt. Persze szabad ég alatt így is úgyis kizárt!

Ezt most írták egy másik fórumban:

"Igen, csak üvegházban mûkszik.

Úgy lesz versenyképes, hogy nem kell utaztatni, hûteni, meg nem kellenek érlelõkamrák sem

Ugyanis az afrikai stb. banán zölden jön, és itthon érlelik be mesterségesen, és az érlelõüzemek is költségesek, ami látszik az áron."

Szóval jól gondoltam, hogy amit ráköltenek az üvegházra, megspórolják a fent leírt módon.
A strucc nem annyira halott dolog, többfelé van a környékünkön strucc, több családot is tudok, ahol tenyésztik.