Bioszféra
Bubu igazad van hõsterilizálás után minden megehetõ ami nem mérgezõ, legfeljebb állaga/külseje lesz kevésbé gusztusos de még ehetõ, tápanyaga hasznosítható. Szükséghelyzetben ha nincs más, "szétfõzve" megehetõ minden ami nem mérgezõ, akár fakéreg-gyökér-toboz vagy nyersbõr fegyver- és derékszíj is (a cserzett bõr krómtartalma miatt mérgezõ lehet). Nagyanyám anno a leesett kenyérszelet felületét megfújogatta, megkapargatta késsel, megcsókolta és megette. Sajnos ez így önmagában nem hatásos, az "Állítólag..." Discovery sorozatban ellenõrizték hogy minden földre pottyant táplálék érintett felületén már egy másodpercen belül megtapadnak szaporodásképes kórokozók. Sajnos vannak a hõkezelésnek is ellenálló bacik (némelyik "földi" baktérium a 200 fokot is túléli, egyes fajtáik a mélytengeri 300°C-os hõforrásokban vidáman éldegélnek).
Ami a "felezést" illeti, jó emberérzéked van
Ha nem is a felét (hiszen naponta kétszer kapnak enni eleget, mellé fognak madarat-rágcsálót örökké teli a pocakjuk) de a macskák mindig kapnak tálkájukba egy keveset kóstolóba abból amit eszek hogy békén hagyjanak. Tomi kutya se marad ki, mert napi tápláléka mellé hús- és rizsfõzõ vízzel feleresztve megkapja az inas húsnyesedéket, kolbászhéjat, szalonnabõrt. Minden nyers húst megmikrózok elõbb és lemosok, a rizs mindig külön fõzöm- ezek levét elönteném inkább ezzel "eresztem fel" az hulladékba menõ aprólékot. A csomagolóanyag kivételével semmi nem megy veszendõbe, megeszi Tomi és a macskák.
Pld. rendszeresen veszek frissen sült házikolbászt. Neylonzacskóban kapom, tocsog a zsiradéktól amivel azért vigyáznom kell. A kolbászt kiszedem, lecsöpögtetem a zsírt egy fazék meleg vízbe aztán beledobom a zacsit is hogy "leázzon". Kb. 10 dkg lisztbõl készítek habarásfélét amit tányérra öntve mikróban megpörgetek 3 percig. Az eredmény olyan "vizespalacsinta" szerû lepény, amit felkockázok és beledobom a zsiros lébe. Látnátok milyen hálásan habzsolja fel Tomi
Bár kap rendesen enni de mindig enne, nem csoda mert örökké rohangál. Láttátok képét, nem hízik, eleve "sportosan szikár" alkatú
Ami a "felezést" illeti, jó emberérzéked van

Pld. rendszeresen veszek frissen sült házikolbászt. Neylonzacskóban kapom, tocsog a zsiradéktól amivel azért vigyáznom kell. A kolbászt kiszedem, lecsöpögtetem a zsírt egy fazék meleg vízbe aztán beledobom a zacsit is hogy "leázzon". Kb. 10 dkg lisztbõl készítek habarásfélét amit tányérra öntve mikróban megpörgetek 3 percig. Az eredmény olyan "vizespalacsinta" szerû lepény, amit felkockázok és beledobom a zsiros lébe. Látnátok milyen hálásan habzsolja fel Tomi

