2000 óta folyamatosan pusztul, a területi jegyek bevételébõl finanszírozzák szarvasi a Tourinform iroda évi 10 millás költségét és a város egyes rendezvényeit (Szilva napok, stb, és pl. a 2005 évi nemzetközi lovasnapok 20 milliós adosságának a kamatait és tõketörlesztését). Annyi hal van a holtágban, mint egy fürdõkádban az unoka fürdetése után. A holtágra szinte csak a vízparti telkek tulajdonosai váltanak területi jegyet. A horgászjegy bevétel 1/3-át fordítják halasításra. Az egyéb szakmai hibákat nem sorolom, bár azok miatt is nyílik a bicska az ember zsebében. Gyakorlatilag négy ember mondvacsinált feladatokkal feléli Szarvas városa idegenforgalmának az alapjait, de ez kit érdekel?

Szerk, Siheone: Aki nem ismeri a különbséget, nem veszi észre a különbséget. Az biztos, hogy mindenben a friss a legjobb. Van azért más paraméter is: hol nevelkedett az adott hal? Egyes tógazdasági pontyok íze olyan, mint ha iszapot majszolna az ember.