Bioszféra
Nálunk a helyi kifejezetten baromfi-húsbolt kínál darabolt liba-fartõt,combot, kacsát, elõhûtve is, mert van helyi vágoda. Igaz megvan az ára, de kettõs haszon van belõle, a kisült kacsa-liba zsír. Nagyon finom, kenyérre össze passzintva.
A bolti kenyerekrõl; ha lehet egészben, vagy fél kilókat veszek, az is legyen sötétbarna megsült héjú, az eláll száraz helyen is, csak nem teszem neylonba, mert akkor savanyú lesz, és gumi-nyúlós. A rendesen átsült, és kelesztett kenyér még 3 nap múlva is omlós, puha.
A madárkákról; Noli írta valamikor;" aki eteti a kismadarakat, az ne hagyja abba, mert akkor baj lesz, amit megszoktak, az etetõ helyen, mindig legyen táplálék, egészen a tavaszodásig."
A bolti kenyerekrõl; ha lehet egészben, vagy fél kilókat veszek, az is legyen sötétbarna megsült héjú, az eláll száraz helyen is, csak nem teszem neylonba, mert akkor savanyú lesz, és gumi-nyúlós. A rendesen átsült, és kelesztett kenyér még 3 nap múlva is omlós, puha.

A madárkákról; Noli írta valamikor;" aki eteti a kismadarakat, az ne hagyja abba, mert akkor baj lesz, amit megszoktak, az etetõ helyen, mindig legyen táplálék, egészen a tavaszodásig."