Ezért "mesteri" arra felé a szatmári (pl. szilva)pálinka főzés, mert ebben a borult, lehangoló időben megnő az alkohol fogyasztás.  laza nyelvnyujtas
(A csóri angolok se hiába isznak annyit. Állandóan az esőt kapják, meg a szelet. Ráadásul ha "csak" fű terem inkább északon szegény skótok tökélyre fejlesztették a whisky-t. Néha a franciáknak is agyukra megy az időjárás, azok meg boroznak, míg az orosz megfagy, igy ott is kellett a népnek valami itóka, igy maradt a vodka.
Összességében az uralkodó időjárási jelleg nagyban befolyásolja az adott nemzetek szórakozáshoz, kocsmázáshoz köthető szokásait, de "végül is mindegy mi terem, csak tudjon erjedni", aztán a szeszt úgy tekered ahogy tudod lepárlási mód és egyéb fortélyokkal. Mint a mexikóiak, akik kaktusz fajtából van a tequila.   laza)