Bioszféra
Darált dióval, keményebb tésztával darázsfészek nálunk is, de tény, gyilkos kaja, fõleg melegen..
Mer' úgy a finom.


Sajna, nem mostanában lesz, mikor felétek jutok..
(Kezdem marhára unni, hogy abban a pillanatban, amikor felcsillan a fény az alagút végén, mindig kiderül, hogy csak egy újabb gyorsvonat jön szembe, s mázli, ha idejében elvágódom a sínek között, míg átrobog felettem a cucc..
)
(Kezdem marhára unni, hogy abban a pillanatban, amikor felcsillan a fény az alagút végén, mindig kiderül, hogy csak egy újabb gyorsvonat jön szembe, s mázli, ha idejében elvágódom a sínek között, míg átrobog felettem a cucc..

Adjist
Visszaolvastam -korrekt termés, helyes! Bölke képein ámultam, digiptr képei álomiak, gratula
Floo, megint terrorcselekményeket követtél el ellenem a fügézéseddel..
Cserébe hoztam receptet, hátha kedve szottyan hozzá valakinek
Bácskai rózsa
30 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztõbõl tejjel rétestészta keménységû kelt tésztát kell csinálni. Ha megkelt, kinyújtjuk és megkenjük 10 dkg vajból, 1 vaníliás cukorból és 10 dkg cukorból jól kikevert krémmel, megszórjuk mazsolával. Felcsavarjuk, mint a beiglit. Darabokra vágjuk, és élére állítva tesszük a tepsibe. Ismét kelesztjük, majd félig megsütjük. Ekkor leöntjük egy csésze meleg, cukros, vaníliás tejjel és készre sütjük.
Fügebor
1 kg füge, 10 dkg mazsola, 1 kg cukor, 3 dkg élesztõ, 3 l víz
A fügét és a mazsolát apróra vágni és egy 10 l-es üvegbe tenni. Az élesztõt hozzámorzsolni. Az 1 kg cukrot meleg vízben feloldani, hozzátenni a maradék 2 l vizet s a fügére önteni. Az üveg tetejét úgy kell lefedni, hogy levegõzzön. Szobamelegen hagyni 2 hétig. Akkor leszûrni, hûvös helyre tenni. Az iszapra ismét a fenti keverék jön. Ez is 2 hétig áll. A mûveletet addig kell ismételni, amíg 8 l bor nem lesz. A fügét csak az utolsó szûrésnél szabad kinyomni. A végleg összegyûjtött bor álljon 8-10 napig. Azután kell szûrni, fejteni, üvegekbe tenni és dugaszolni.
(A bácskai rózsát sokszorosan teszteltük -több évtizede folyamatosan, ehhe- a fügebort még nem próbáltuk.. )

Visszaolvastam -korrekt termés, helyes! Bölke képein ámultam, digiptr képei álomiak, gratula

Floo, megint terrorcselekményeket követtél el ellenem a fügézéseddel..

Cserébe hoztam receptet, hátha kedve szottyan hozzá valakinek

Bácskai rózsa
30 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 3 dkg élesztõbõl tejjel rétestészta keménységû kelt tésztát kell csinálni. Ha megkelt, kinyújtjuk és megkenjük 10 dkg vajból, 1 vaníliás cukorból és 10 dkg cukorból jól kikevert krémmel, megszórjuk mazsolával. Felcsavarjuk, mint a beiglit. Darabokra vágjuk, és élére állítva tesszük a tepsibe. Ismét kelesztjük, majd félig megsütjük. Ekkor leöntjük egy csésze meleg, cukros, vaníliás tejjel és készre sütjük.
Fügebor
1 kg füge, 10 dkg mazsola, 1 kg cukor, 3 dkg élesztõ, 3 l víz
A fügét és a mazsolát apróra vágni és egy 10 l-es üvegbe tenni. Az élesztõt hozzámorzsolni. Az 1 kg cukrot meleg vízben feloldani, hozzátenni a maradék 2 l vizet s a fügére önteni. Az üveg tetejét úgy kell lefedni, hogy levegõzzön. Szobamelegen hagyni 2 hétig. Akkor leszûrni, hûvös helyre tenni. Az iszapra ismét a fenti keverék jön. Ez is 2 hétig áll. A mûveletet addig kell ismételni, amíg 8 l bor nem lesz. A fügét csak az utolsó szûrésnél szabad kinyomni. A végleg összegyûjtött bor álljon 8-10 napig. Azután kell szûrni, fejteni, üvegekbe tenni és dugaszolni.
(A bácskai rózsát sokszorosan teszteltük -több évtizede folyamatosan, ehhe- a fügebort még nem próbáltuk.. )