2025. március 17., hétfő

Bioszféra

Adott napon: 
Keresés:
#31377
Abból nálunk van mindig bõven szerencsére. nevet Még ezeket a jószágokat neveljük mert megéri, a boltban vásárolttal össze nem nem hasonlítható az ízük és a jó liba-kacsa zsír mindennél finomabb.
Mellé egy kis lilahagyma, Isteni jó parasztos étek! vidám
#31376
Azért a liba-kacsa háj sem piskóta, én is mennék csipegetni...nyelvnyujtas
#31375
Egyébként jól teszitek, hogy etetitek õket. kacsint Mi liba-kacsa hájat szoktunk nekik kilógatni és cinkegolyót. Mellette kapnak napraforgómagot, darált kukoricát és köles keverékét. A fekete rigónak pedig almát szoktam kiszúrni az ágvégekre. nevet
---------------------------------------

Lord Akela: Persze, igen nagy az öröm, nagyon féltettük õt. Vasárnap már el is siratta a család.. De szerencsére itthon van. nevet Tegnap ki nem tette a lábát a lakásból. Ma már 1-1 órára újra elmegy de aztán spurizik is haza. Én nagyon macskás vagyok, õk a kedvenceim. Van kutyus is, Buksi a magyar vizslánk, kicsit bolondos jószág de õt is nagyon szeretjük. nevet
#31374
Mi minden évben, ha hideg havas periódus van, teszünk ki nekik így felfûzve, a cinkék mindig azon hintáznak.

Gogo!
Nem kell ahhoz madárnak lenned, ha erre jársz, ugorj be, kapsz egy kóstolónyit laza
#31373
"Jaó is a!" nyelvnyujtas Szeretem én is, különösen a "húsosát" hagymával friss kenyérrel vidám
Nagyon "beletrafáltál" Gogó laza Vidéken szerencsésebb a helyzet mint a nagyvárosokban, itt a kisboltot ellátó helyi hentes valami pazar töpörtyût csinál. Bár vigyáznom kell a zsírossal, mégsem nem állhatom meg, kéthetente veszek félkilót és hamar elfogy friss kenyérrel hagymával/paprikával/savanyú káposztával, mikor mi akad. A friss kenyeret illetõen, talán "feltaláltam a spanyolviaszkot"- a kenyeret hûtõben tartom nejlonzacskóban. Megkeményedik ugyan, de tovább eláll mint a kenyértartóban és nem szárad ki. Amikor kell, levágok pár szeletet és ugyancsak nejlonzacskóban megmikrózom - nem tovább 20 másodpercnél! (ennél hosszabb idõ után rohamosan, mondhatnám "exponenciálisan megszaladva" kezd kiszáradni és csontkemény lesz majd megég). Így mindenkor frissen illatozó meleg kenyeret eszem nevet Szeretem a hasam és (ha tehetem mostanság, válság az válság mindenütt) a magyar mellett a francia és görög konyhát is preferálom DE a hazai, jó húsos "öklömnyi" TÖPI a "vidéki élet egyik szépsége" akár a disznósajt és szárazkolbász vagy csirke "mejjehusa" egybesütve... laza

Jó napot jó kedvet Mindenkinek nevet
#31369
Két kép, kicsit homályosak, ablakon keresztül fényképeztem õket.
Ebéd Link
Mimikri Link

Havazás előrejelzés

Utolsó észlelés

2025-03-17 05:23:38

Vép

Észlelési napló

Térképek

Radar
map
Aktuális hõmérséklet
map
Aktuális szél
map

Utolsó kép

136812

Hírek, események

Indul a MetNet előrejelzési verseny sorozatának 41. sorozata

MetNet | 2024-11-02 11:38

pic
Kis pihenés után folytatódhat a meteorológiai megmérettetés, immáron 41.