Bioszféra
Abból nálunk van mindig bõven szerencsére.
Még ezeket a jószágokat neveljük mert megéri, a boltban vásárolttal össze nem nem hasonlítható az ízük és a jó liba-kacsa zsír mindennél finomabb.
Mellé egy kis lilahagyma, Isteni jó parasztos étek!

Mellé egy kis lilahagyma, Isteni jó parasztos étek!

Azért a liba-kacsa háj sem piskóta, én is mennék csipegetni...

Egyébként jól teszitek, hogy etetitek õket.
Mi liba-kacsa hájat szoktunk nekik kilógatni és cinkegolyót. Mellette kapnak napraforgómagot, darált kukoricát és köles keverékét. A fekete rigónak pedig almát szoktam kiszúrni az ágvégekre.
---------------------------------------
Lord Akela: Persze, igen nagy az öröm, nagyon féltettük õt. Vasárnap már el is siratta a család.. De szerencsére itthon van.
Tegnap ki nem tette a lábát a lakásból. Ma már 1-1 órára újra elmegy de aztán spurizik is haza. Én nagyon macskás vagyok, õk a kedvenceim. Van kutyus is, Buksi a magyar vizslánk, kicsit bolondos jószág de õt is nagyon szeretjük.


---------------------------------------
Lord Akela: Persze, igen nagy az öröm, nagyon féltettük õt. Vasárnap már el is siratta a család.. De szerencsére itthon van.


Mi minden évben, ha hideg havas periódus van, teszünk ki nekik így felfûzve, a cinkék mindig azon hintáznak.
Gogo!
Nem kell ahhoz madárnak lenned, ha erre jársz, ugorj be, kapsz egy kóstolónyit
Gogo!
Nem kell ahhoz madárnak lenned, ha erre jársz, ugorj be, kapsz egy kóstolónyit

"Jaó is a!"
Szeretem én is, különösen a "húsosát" hagymával friss kenyérrel
Nagyon "beletrafáltál" Gogó
Vidéken szerencsésebb a helyzet mint a nagyvárosokban, itt a kisboltot ellátó helyi hentes valami pazar töpörtyût csinál. Bár vigyáznom kell a zsírossal, mégsem nem állhatom meg, kéthetente veszek félkilót és hamar elfogy friss kenyérrel hagymával/paprikával/savanyú káposztával, mikor mi akad. A friss kenyeret illetõen, talán "feltaláltam a spanyolviaszkot"- a kenyeret hûtõben tartom nejlonzacskóban. Megkeményedik ugyan, de tovább eláll mint a kenyértartóban és nem szárad ki. Amikor kell, levágok pár szeletet és ugyancsak nejlonzacskóban megmikrózom - nem tovább 20 másodpercnél! (ennél hosszabb idõ után rohamosan, mondhatnám "exponenciálisan megszaladva" kezd kiszáradni és csontkemény lesz majd megég). Így mindenkor frissen illatozó meleg kenyeret eszem
Szeretem a hasam és (ha tehetem mostanság, válság az válság mindenütt) a magyar mellett a francia és görög konyhát is preferálom DE a hazai, jó húsos "öklömnyi" TÖPI a "vidéki élet egyik szépsége" akár a disznósajt és szárazkolbász vagy csirke "mejjehusa" egybesütve...
Jó napot jó kedvet Mindenkinek


Nagyon "beletrafáltál" Gogó



Jó napot jó kedvet Mindenkinek
