Bioszféra
            Naponta  3*1 gr  gyógyszernek,  más  dózis  mint  100 gramm  reggelire.  A pecsétviaszt és  a  többit,  én  is  sokkal  jobb  dolognak  tartom...  Armillariella  egyébként,  híres ádáz  erdő - pusztító,  ezért  aki  hazaviszi,  jól  főzze  meg  és  a   tisztítási vagdalékot  gondosan  a  szemetesben is 
 becsomagolva  távolítsa  el, mert  a  kerti  fáknak  annyi  különben
		
        		
        	
            A vörösbor kissé megdőlt már...
Mostmár talán a gyorsan felszívódó szénhidrátok mellőzése és az egészséges étkezés menő, meg az intervallum diéta, meg az mTOR csökkentése

Link
Link
Hamár az enzimek, mérgek, stb:
Érik az indián banánunk, eddig sosem volt baj belőle, de most beletettük a sütibe és mindenkinek hányingere lett tőle (pedig sok süti, 1 indián banán). Nem, a héja nem volt benne. Valakinek tapasztalata (bár még Ámerikában sincs sok)?
        		
        	Mostmár talán a gyorsan felszívódó szénhidrátok mellőzése és az egészséges étkezés menő, meg az intervallum diéta, meg az mTOR csökkentése
Link
Link
Hamár az enzimek, mérgek, stb:
Érik az indián banánunk, eddig sosem volt baj belőle, de most beletettük a sütibe és mindenkinek hányingere lett tőle (pedig sok süti, 1 indián banán). Nem, a héja nem volt benne. Valakinek tapasztalata (bár még Ámerikában sincs sok)?
            De azért van más rákellenes, meg antibakteriális szer, amivel azért lehet helyettesíteni eme gomba nyers elfogyasztását...pl. fokhagyma, pecsétviaszgomba, kis vörösbor, és még sorolhatnám
. Azért valamiért csak nem javasolják....meg azért a távol-keletiek enzimjei nem biztos, hogy ugyanolyanok (lásd alkohol bontás) 		
        		
        	
            Akkor a szakkönyvekkel ne foglalkozzon az ember? Vagy csak porítva nem mérgező (annyira?)		
        		
        	
            A  szürke  tölcsért  könnyű  keverni (ha  a  kalap/lemez  arány  elsikkad)  a  döggombával...  viszont  savanyúnak  csoda  finom,  öt  szem  borókabogyó  egy liter dunsztolt gombához, és ecet  mint  az uborkához.  
Ugyanez a recept lilával, rizikével, de koriandert/mustármagot is lehet pluszban tenni hozzá.
A potypinkát / szentmihálygombát / Armillariella mellea /gyűrűs tuskógombát, érdemes széjjelfőzni magában. Utóbbit a kínaiak a rákellenes hatása miatt, 3*1 gr / napi adagban, nyersen porítva fogyasztják, kedvelt gyógygomba. A magyarok kifőzik a baktériumölő és rákellenes hatóanyagait 20 percig, aztán rántottának fölfalják
		
        		
        	Ugyanez a recept lilával, rizikével, de koriandert/mustármagot is lehet pluszban tenni hozzá.
A potypinkát / szentmihálygombát / Armillariella mellea /gyűrűs tuskógombát, érdemes széjjelfőzni magában. Utóbbit a kínaiak a rákellenes hatása miatt, 3*1 gr / napi adagban, nyersen porítva fogyasztják, kedvelt gyógygomba. A magyarok kifőzik a baktériumölő és rákellenes hatóanyagait 20 percig, aztán rántottának fölfalják
            Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647975 - 2024-09-18 12:58:44)
Na, azért annál illatosabb
. Mi pörit csináltunk anno belőle, de ha jól emlékszem gyűrűs tuskóval. Anyám kérdezte, hogy na most már elég lesz fél óra főzés (a gy. tuskó miatt nyilván), erre mondtam, hogy még 20 percet légyszí, a biztonság kedvéért. Aztán már nyugodtan ettem.
		
        		
        	Na, azért annál illatosabb
            Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647966 - 2024-09-18 10:44:10)
Szoktam keveset, a potypinka a gyűrűs tuskog. helyi neve. A szürke tölcsér g. számomra "szörnyű", de a pereszke félék közül a lilatönkűt, és a mezei szegfűgombát kedvelem.
        		
        	Szoktam keveset, a potypinka a gyűrűs tuskog. helyi neve. A szürke tölcsér g. számomra "szörnyű", de a pereszke félék közül a lilatönkűt, és a mezei szegfűgombát kedvelem.
            Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647961 - 2024-09-18 09:29:45)
Kicsit??
Kb.mintha a régi ruszki kölni ráborult volna
Csak vegyesbe szedek pár darabot,de van pár ismerősöm aki fenemód kedveli.
		
        		
        	Kicsit??
Kb.mintha a régi ruszki kölni ráborult volna
Csak vegyesbe szedek pár darabot,de van pár ismerősöm aki fenemód kedveli.
            Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647958 - 2024-09-18 09:22:06)
Gyűrűs tuskózni nem szoktál a novemberi lucsokban?
Akkor a szürke tölcsért sem szereted annyira? Az is kicsit parfümös.
        		
        	Gyűrűs tuskózni nem szoktál a novemberi lucsokban?
Akkor a szürke tölcsért sem szereted annyira? Az is kicsit parfümös.
            Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647926 - 2024-09-17 16:03:12)
Ezen filózok, szinte tökéletes időpontban érkezett a csapadék a gyökérkapcsolt gombák zömének! A legjobb (25 fok körüli) tmaxok, rövidebb nappalok, a szárítő szelek hatása is mérsékeltebb már ilyenkor. Még simán jön a nyári varesz, a bronzos, galambgomba félék, rókagomba ilyenkor már kevesebb. Általában az szokott a gond lenni hogy az őszi esők túl későn jönnek, ez a térség azért hűvösebb, ilyen esetben már a bronzos szokott kijönni a nyári nem, illetve a császárgalóca, de se minden évben. Számomra elég szomorú amikor már csak a "pacsuli" pereszkefélék jönnek ki, és a potypinka, ez sajnos az évek többségében így szokott lenni, de ilyenkor persze októberben jön meg csak a kiadós áztató eső. Tehát a helyzet szerintem full biztató!
        		
        	Ezen filózok, szinte tökéletes időpontban érkezett a csapadék a gyökérkapcsolt gombák zömének! A legjobb (25 fok körüli) tmaxok, rövidebb nappalok, a szárítő szelek hatása is mérsékeltebb már ilyenkor. Még simán jön a nyári varesz, a bronzos, galambgomba félék, rókagomba ilyenkor már kevesebb. Általában az szokott a gond lenni hogy az őszi esők túl későn jönnek, ez a térség azért hűvösebb, ilyen esetben már a bronzos szokott kijönni a nyári nem, illetve a császárgalóca, de se minden évben. Számomra elég szomorú amikor már csak a "pacsuli" pereszkefélék jönnek ki, és a potypinka, ez sajnos az évek többségében így szokott lenni, de ilyenkor persze októberben jön meg csak a kiadós áztató eső. Tehát a helyzet szerintem full biztató!