Bioszféra
            Még én úgy  tudom,  hogy nyersen  méreganyagot tartalmaz, és kell  a 20 perces  hőkezelés. Ajánlják  a  kalapbőr lehúzását is.
Az "úgyis megkapják" a mikrosütők világában sajnos már nem működik, 100 C fölött, 20 percig kell tartani és stopperral megmérni, meddig rotyog...
Ugyanez a verdikt a most előjövő Armillariellákra is (az erdőgyilkos A. mellea -Gyűrűs tuskógomba -Őszi potypinka fajra, illetve a szelídebb A. tabescens - Őszi eggyes - fajra), de aki gyűjteni kezdi, jól nézze meg előbb a weben a gyilkos sisakgombát (Galerina marginata) mert már fűzfáról is begyűjtöttük a kis gonoszát! sajnos gyakorivá vált, NEM összetéveszteni!
        		
        	Az "úgyis megkapják" a mikrosütők világában sajnos már nem működik, 100 C fölött, 20 percig kell tartani és stopperral megmérni, meddig rotyog...
Ugyanez a verdikt a most előjövő Armillariellákra is (az erdőgyilkos A. mellea -Gyűrűs tuskógomba -Őszi potypinka fajra, illetve a szelídebb A. tabescens - Őszi eggyes - fajra), de aki gyűjteni kezdi, jól nézze meg előbb a weben a gyilkos sisakgombát (Galerina marginata) mert már fűzfáról is begyűjtöttük a kis gonoszát! sajnos gyakorivá vált, NEM összetéveszteni!
            Mai vadászat  4 galamb (ízletes, olivacea, Kisasszony/kékhátú, ráncos)  és  bébi velőgombák (piruló galóca), utóbbit  zsírjára  sütöttem klasszul, a  tegnapi  galambok is száradnak  szépen.  A  galamb  csodás  társaság.  Klassz  látni a  különböző  lemezszíneket, tönkbelsőket,  hús-állagokat. - és  jól szárítható,  ez fontos lett, mert  a  fagyó  tele van... Ha ide is megérkezik  a  lila pereszke és a szürketölcsér,  lehet  befőzésre adom  a fejem...  Mióta naponta eszem 5-10 deka gombát,  leadtam  10 kilót és sokkal  jobban érzem  magam.